پدرم شیخ و بزرگ منطقه بود و همه کارها را ایشان میکرد. فقط برایشان منبر نمیرفت. عروسیشان را میگرفت، خانهشان را میساخت. به آنها زن میداد، برایشان زندگی درست میکرد. نوحهشان را میخواند، ماه رمضان و ماه محرمشان با پدرم بود.
پیامهای حضرت امام (ره) در آن شرایط حساس و سرنوشتساز روزهای پایانی رژیم پهلوی، علاوه بر «چه خواهد شد؟» بیانگر «چه باید کرد؟» در قالب توصیههای کاربردی و اجرایی نیز بود؛ پیامهایی که از جانب یک مسلط به آموزههای دینی صادر میشد.
تیم ملی فوتبال ایران برای چهارمین بار شانس حضور در جام جهانی را پیدا کرده است و در خرداد امسال به عنوان یکی از 32 تیم منتخب اجازه حضور در جام جهانی را خواهد داشت. سه دوره اخیر حضور ایران در جام جهانی سوای نتایج کسب شده، اتفاقات بسیاری با خود به همراه داشت که چندان خوشایند نبودند و امسال نیز در آستانه چهارمین حضور بازهم شاهد چنین اتفاقاتی هستیم.
جریان چپ و دانشجویان واگویههای بسیار با یکدیگر داشتند؛ واگویههایی که در یک مقطع به سرزنش و گلایه بدل شد و موجبات ریزش دانشجویان از جریان چپ و سرخوردگی آنان را فراهم آورد. این نوشتار قصد دارد تا قهر پس از دلدادگی تا وادادگی دانشجویان از جریان چپ و گرایش به جریان اسلامی را مورد بررسی قرار دهد.
تبعید رهبر انقلاب به ایرانشهر چند نتیجه داشت. از جمله اینکه ارتباط بسیار نزدیک حضرت آیتالله خامنهای با اهل تسنن و نفوذ بسیار زیاد ایشان در میان مردم ایرانشهر، موجبات ارسال پیام انقلاب به یکی از دوردستترین مناطق ایران شد.
وی پس از پیروزی انقلاب، مدتی حاکم شرع و قاضی دادگاههای انقلابی بود و نیز مدتی ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر را بر عهده داشت. رفتار قاطع آیت الله خلخالی در این مناصب محبوبیت فراوانی را در جامعه انقلابی ایران برای او رقم زد.
نهادهای انقلابی را میبایست بنیادها و مؤسساتی دانست که پس از پیروزی یک انقلاب و برای صیانت و پاسداری از آن و همچنین ترمیم بیتوجهی به برخی از مسائل جامعه، تشکیل گردیدند. بنیاد مستضعفان، سپاه پاسداران، شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهاد سازندگی، بنیاد شهید و... از جملهی این نهادها هستند.
اگر اینها یک مسالهی سفارتی بوده است، احتیاج به این کار نبود. اگر یکمسائلی بود که مربوط به توطئههایی که بر ضد ماست نبود، این محتاج به اینعمل نبود، حالا که این توطئهها به ملت ما ثابت شدهاست و این عملی که اینجوانهای ما انجام دادهاند، تمام ملت ما، الا بعضی منحرفین در اینجا و سایرممالک دیگر، از آن پشتیبانی کردند ...
حرکتسازشکارانهی دولت موقت تا به آنجا پیش رفت که مهندس بازرگان (نخست وزیر)،ابراهیم یزدی (وزیر خارجهی دولت موقت) و هیات همراه در 11 آبان 1358، در جشناستقلال الجزایر با برژینسکی ـ مشاور امنیت ملی کاخ سفید ـ ملاقات کرده و به مدتیک ساعت و نیم با او مذاکره کردند. برژینسکی فردی بود که در زمان وقوع انقلاباسلامی بر ...
محمدعلی بهمنی قاجار گفت: تحلیل مظفر بقایی از انقلاب بسیار سطحی بود و نامههایی به بنیانگذار انقلاب اسلامی نوشت اما امام توجهی به نامههای او نکرد و در این سیاست شکست خورد.
تاریخ معاصر شاهد نقش تعیین کننده محرم در جنبش های اصیل مردمی است که جلوه کامل بروز و ظهور این تاثیر را در انقلاب اسلامی مشاهده می کنیم؛ مردم نیز با شعارهای خود (مانند نهضت ما حسینی است و رهبر ما خمینی است) به طور شفاف بر این امر تکیه و تاکید داشتند. مقاله حاضر می کوشد تا الهام گیری انقلاب اسلامی از قیام کربلا را به برررسی بنشیند.
دستور ساواک سمنان به ساواک ورامین در خصوص مراقبت و جلوگیری از فعالیتهای تحریک آمیز روحانیون در جریان برگزاری مراسم مذهبی در ماههای محرم و صفر و ارسال اسامی وعاظ ممنوع المنبر به سازمان مذکور
بروز شایعاتی در خصوص احتمال پایان حکومت نظامی قبل از آغاز ماه محرم و احتمال بروز آشوب هایی در این ماه، نقش تعیین کننده ماه محرم سال 57 در سرنوشت سیاسی ...
آیت الله شاه آبادی(ره) استاد عرفان امام خمینی(ره) بودند که حضرت امام در کنار تحصیل علوم حوزوی بلا استثنا در تمام درسهای عرفانی ایشان شرکت کرده و همیشه از ایشان با کلمه "روحی فداه" تجلیل می کردند.آیت الله نصرالله شاه آبادی فرزند آقای شاه آبادی بزرگ، خاطره ای را در کتاب "عارف کامل" راجع به پیش بینی انقلاب اسلامی توسط پدرشان نقل کرده است که خواندنش خالی ...
یک روز شهید را دیدم که اسلحه به دست گرفته و با نگرانی قدم میزند و میگوید: «چون ساواک به منزل آقا هجوم برده، بروم چند تا از این ساواکیها را بزنم که سید را اذیت نکنند!»
تخلص او در اشعارش «آذرباد» بود و در شعرهایش میتوانیم تاثیر از سهراب سپهری و فروغ فرخزاد را نگاه کنیم. او حتی یکی از شعرهایش را تقدیم به سهراب سپهری کرده بود.
در همین زمان یعنی 1331 وی که در سال آخر دانشسرا بود به پیشنهاد پدرش شروع به ترجمه کتاب ابوذر (نوشته عبدالحمید جوده السحار) می کند . در اواسط سال 1331 تحصیلات علی در دانشسرا تمام شد و پس از مدتی شروع به تدریس در مدرسه کاتب پور احمدآباد کرد و همزمان به فعالیتهای سیاسیش ادامه داد. کتاب «مکتب واسطه» نیز در همین دوره نوشته شده است .